Rapid Action doftpatron – Grön Oktanol

Det ursprungliga priset var: 279 kr.Det nuvarande priset är: 195 kr.

Rapid Action doftpatron – Grön Oktanol är ett effektivt luktämne som fungerar med många olika myggfångare. Patronen är speciellt anpassad för bland annat Predator Dynamic och de olika AMT-myggfångarna (AMT 50, AMT 100 och AMT 200).

Grön Oktanol immiterar doften av en människa. På så sätt lockar den effektivt till sig både mygg och knott till din myggfångare.

Denna vara innehåller 1 doftpatron. 1 styck Grön Oktanol håller i cirka 4 veckor.

Behöver du förbrukning för hela säsongen rekommenderar vi att du istället kollar vårt prisnedsatta 4-pack av Grön Oktanol.

I lager

Beskrivning

Grön Oktanol är en effektiv doftpatron, från Rapid Action, som fungerar bra med många olika gasoldrivna myggfångare och myggfällor. Doftpatronen “Grön Oktanol” passar till bland annat Predator Dynamic, Skeetervac och ATM 50, ATM 100 och ATM 200.

Grön oktanol är ett anpassat luktämne som är framtaget för att locka till sig både mygg och knott. Luktämnet påminner (för myggorna) om doften från en människa och är på så sätt extra attraktivt för myggor och knott. Den gröna doftpatronen har många gånger visat sig vara extra effektiv mot just (svenska) knott.

Doftpatronens oktanol verkar effektivt och räcker i cirka 4 veckor. Där efter bör doftpatronen bytas ut. Om du planerar att köra din myggfångare, som oftast rekommenderat, under 2-4 månader under början av myggsäsongen, så bör du kanske överväga att kolla på vår prisnedsatta 4-pack av Grön Oktanol.

Denna produkt innehåller 1 styck Rapid Action doftpatron – Grön Oktanol.

Detta får du med Rapid Action doftpatron (Grön Oktanol):

 • 4 veckors förbrukningstid per doftpatron (Denna vara innehåller 1 styck oktanol doftpatron)
 • Ökad fångstkapacitet och effektivitet
 • Doftpatronerna och rengöringspatronerna passar flertal gasoldrivna myggfällorna på marknaden, Se listan nedan

Myggfällor som Rapid Action doftpatron (Grön Oktanol) passar till:

 • Predator Dynamic
 • AMT 50
 • AMT 100
 • AMT 200
 • MegaCatch
 • SkeeterVac

Så använder du doftpatronen

 • Placera doftpatronen i myggfångarens hållare enligt myggfångarens anvisningar
 • Byt ut doftpatronen efter ca 4 veckor
 • Lämna in den förbrukade doftpatronens behållare till en godkänd avfallshanterare.

Säkerhetsdatablad och bruksanvisning

Säkerhetsblad

Bruksanvisning

Customer Reviews

Based on 57 reviews
74%
(42)
25%
(14)
2%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
A
Anders Elfstrand

Snabb och bra leverantör

M
Martin Berg
Fantastiskt myggmedel!

helt fantastiskt. Jag har provat många myggmedel, men det här är det bästa.

A
Andreas Karlsson
Snabb och enkel beställning

Inga fler myggbett

H
Hanna Svensson
Myggfritt och lyckligt

Bra grejer!

O
Oskar Hellquist
Snabb och smidig leverans

Tack för den snabba och smidiga leveransen

Vanliga frågor

Hur länge räcker Grön Oktanol?

En doftpatron med grön Oktanol räcker omkring 4 veckor.

Vad väger en doftpatron?

En grön Oktanol doftpatron väger 15 gram varav 9 gram är en kombination av 1-Okten-3-ol och mjölksyra.

Hur ska Grön Oktanol förvaras?

För att doftämnet ska lagras så bra som möjligt bör de förvaras torrt och svalt. Undvik att ha ämnet nära livsmedel och djurfoder.

Produkten ska förvaras oåtkomligt för barn.

Vad är skillnaden mellan Myggfälla, Myggfångare eller Myggmaskin?

Alla dessa begrepp hänvisar till samma typ av maskiner och är synonymer.

En myggfångare använder sig av en doftpatron i kombination med koldioxid för att locka mygg och knott till maskinen som sedan suger in insekterna i fångstkorgen.

På så sätt kan varken mygg eller knott föröka sig och därmed minskar beståndet.

Heter det R-Octenol, Octenol eller Oktanol?

Octenol är det aktiva ämnet som används i doftpatronen.

R-Octenol är en effektivare version av Octenol. Tabletten räcker i ca 4 veckor, runt 35 % längre än en vanlig Octenol-tablett.

Oktanol är den svenska översättningen för Octenol.

Det är vanligt att begreppet Oktanol används i samband med myggfångare såsom SkeeterVac, Amplecta AMT, MegaCatch och Predator Dynamic.

Octenol och R-Octenol används däremot i samband med Mosquito Magnet och PowerTrap-maskiner.

Är Oktanol ett effektivt bekämpningsmedel för myggor och knott?

Oktanol används i bekämpning av mygg och knott genom att locka till sig mygg och knott till myggfångaren genom doft, själva ämnet skadar inte myggorna.

Oktanol utsöndrar en doft som efterliknar de ämnen som gör att myggor och knott dras till människor.

Efter hur lång tid börjar Oktanol tabletterna att verka?

Det kan bero på vilken myggfångare som används. Doften är effektiv vilket gör att mygg och knott lockas snabbt till myggfångaren efter uppstart.

Om ni har en stor mängd mygg och knott i er trädgård kan det ta tid innan beståndet har minskat kraftigt. Myggfångarens effekt blir påtaglig efter några dagar då fler mygg och knott har lockats till myggfångaren.

Under hur lång tid är en Oktanol tablett effektiv?

Doftpatronerna bör räcka i omkring 4 veckor. Användningstiden beror helt på hur mycket myggfångaren används.

Vilken dos av Oktanol finns i tabletterna och är den effektiv och säker att använda?

Doftpatronerna består av 9 gram 1-Okten-3-ol och mjölksyra. Ämnet är effektivt eftersom det sprider en lukt som påminner om mänsklig kroppslukt som lockar till sig mygg och knott till myggmaskinen. Doften lockar i första hand mygghonor vilket hjälper att minska beståndet även på sikt.

Våra Oktanol Grön doftpatroner är säkra att använda. Vi rekommenderar alltid att ni läser genom bruksanvisningen och säkerhetsbladet.

 

Kan Oktanol användas inomhus?

Nej, inte under några omständigheter får myggfångare med Oktanol Grön doftpatroner användas inomhus. Det är en hälsofara.

Har Rapid Action Grön Oktanol tabletter specifika användningsinstruktioner?

Du kan hitta vår bruksanvisning här. Läs också din myggfångares instruktioner noggrant innan användning

Går det kombinera Oktanol med andra medel för mygg- och knottbekämpning?

Vi rekommenderar att ni vidtar stor försiktighet men det kan gå att kombinera Oktanol med andra mygg- och knottbekämpningsmedel. Det det kan innebära försämrad effektivitet av de olika medlen, då de kan ha helt olika sorters effekt på mygg och knott. Dessutom kan det leda till överexponering, vilket kan innebära negativa hälsoeffekter på människor och husdjur. Se alltid till att rådfråga en expert inom skadedjursbekämpning om ni ska kombinera olika medel för mygg- och knottbekämpning.

Rapid Action Oktanol Grön är  säkert att använda i kombination med myggmedel/spray som appliceras på huden ämnat för att skydda mot mygg- och knottbett.

Hur används doftpatronen?

Placera doftpatronen i myggfångarens hållare enligt myggfångarens anvisningar
Byt ut doftpatronen när du byter gasolflaska (10 kg) efter ca 4 veckor
Lämna in den förbrukade doftpatronens behållare till en godkänd avfallshanterare.

Vad är Oktanol?

Oktanol är en organisk förening inom alkoholgruppen, som förekommer naturligt i bland annat grönsaker och svamp. Oktanol i myggfällor används oftast i samband med något annat ämne, till exempel mjölksyra. Doften av Oktanol påminner och kroppslukt och lockar till sig mygg och knott.

Är Oktanol farligt för människor?

Oktanol ska förvaras oåtkomligt för barn. Oktanol är skadligt vid förtäring. Tvätta händerna grundligt efter användning. Maskinen får endast användas för utomhusbruk.
Läs mer här:
Säkerhetsdatablad
Bruksanvisning

Vilka insekter lockas till myggfångaren av Oktanol doftpatronerna?

Mygg och knott lockas till doften av oktanol till maskinen.

Är Oktanol farligt?

Rapid Action Oktanol grön består bland annat av ämnet 1-Okten-3-ol som förekommer naturligt, bland annat i svamp och grönsaker.

Om tablettens förpackning är skadad ska den inte tabletten användas och ska lämnas in till godkänd avfallshanterare. Tänk på att ha på dig tättslutande skyddsglasögon och skyddshandskar av butyl- eller nitrilgummi, hantera tabletten varsamt. Tänk på att tvätta händerna grundligt.

Om produkten har vidrört ögat ska du skölja noggrant i flera minuter.

Vid förtäring ska Giftmedelscentralen eller läkare kontaktas, skölj munnen noggrant i flera minuter.

Vart ska jag placera min myggfångare?

Myggfångaren ska alltid placeras utomhus, helst där det finns som flest mygg och knott för bästa effekt. Tänk på att myggfångaren drar mygg och knott till sig, därav bör den inte placeras i eller allt för nära sällskapsytor. Myggor gillar fuktiga och svala miljöer, på sådana ställen kan myggfångaren ha en bra effekt.

Kan Oktanol användas i regn?

Det beror helt på myggfångaren. Vissa myggfångare klarar av locka mygg och knott även i regn. Ni kan kolla informationen om er myggfångare hos tillverkaren. Mygg och knott brukar dock inte vara aktiva vid kraftigare regnfall. Dock kan de bli mer aktiva efter regn, då miljön är fuktig och sval, förhållanden som mygg och knott trivs bra i.

Får Oktanol användas i andra länder?

Användning av Oktanol i samband med myggfångare är lagligt i de flesta länderna, inklusive Sverige och Finland. Det är viktigt att ni kollar upp huruvida det är lagligt om ni ska resa utomlands med er myggmaskin med Oktanol-tabletter. Det kan förekomma restriktioner mot olika myggfångare och lockämnen i olika länder.

Är Oktanol farligt för mina husdjur?

Ämnet anses inte vara farligt för husdjur. Men likt många andra ämnen kan det vara farligt om ett djur får i sig stora mängder. Själva användningen av en Oktanol-dofttablett i en myggmaskin är ofarligt för husdjur. Tänk på att maskinen inte får användas inomhus. Om ditt djur har fått i sig en större mängd av Octenol ska ni alltid kontakta en veterinär. Mer info om säkerhetsrisker hittar ni i vårat säkerhetsblad

Ämnet anses inte vara farlig för naturen. Oktanol är naturligt förekommande, bland annat i svamp och grönsaker. Ämnet är biologiskt nedbrytbart.